طبیعتا برای شما هم پیش آمده است که افرادی را ببینید که از دندان پزشکی میترسند. این افراد حتی از تصور کشیدن دندان و یا حتی یک پر کردن ساده آن نیز وحشت دارند؛ چه رسد به ایمپلنت و جراحیهای دندان! آیا واقعا ایمپلنت درد دارد؟ درد ناشی از ایمپلنت تا چه اندازه به مهارت دندان پزشک مربوط میشود؟
طبیعتا کاشت یک پیچ فلزی در استخوان فک برای بیمار یک عمل سنگین است. استخوان فک طی این عمل آزرده میشود و همین مسئله ممکن است درد زیادی را برای بیمار ایجاد کند. اما دندان پزشکان نیز از این درد مطلع هستند. به همین دلیل روشهایی برای کاهش این درد در نظر گرفته و برای بیماران تجویز میکنند.
امروز در این مقاله از وبسایت دکتر یوسف جهاندیده، قصد داریم درباره میزان درد ایمپلنت دندان و روشهای آرام کردن آن صحبت کنیم. برای دریافت نوبت ویزیت از جناب دکتر یوسف جهاندیده، متخصص پروتز ثابت و فلوشیپ ایمپلنت و لیزر، میتوانید با شماره تلفن ۰۱۳۳۳۲۳۷۱۱۶ و یا ۰۱۳۳۳۲۳۳۷۹۰ تماس گرفته و نوبت بگیرید.
ایمپلنت و درد ناشی از آن
ایمپلنت دندان، نوعی جراحی فک است که باعث کاشت دندان مصنوعی در استخوان فک میشود. با این روش، افرادی که دندانهای خود را از دست دادهاند دیگر نیازی به دندان مصنوعی نداشته و میتوانند با خیال راحت به زندگی خود ادامه دهند.
این دندانها، بر خلاف دندانهای مصنوعی، متحرک نیستند. هر دندان ایمپلنت از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
- پیچ تیتانیومی
- اباتمنت
- تاج دندان (از جنس سرامیک)
طبیعی است که اکثر افراد از تصور وارد شدن یک پیچ به استخوان فکشان استرس بگیرند. طبیعتا این کار همراه با یک دردِ قابل تحمل است. اما میزان درد ایمپلنت دندان تا حد زیادی به مهارت پزشک متخصص مربوط میشود. هیچ یک از بیماران نیز تاکنون اعلام نکردهاند که درد حاصل از ایمپلنت سخت و غیر قابل تحمل است.
در ابتدای عمل، پزشک لثه را با استفاده از آمپول سر کننده، بیحس میکند. بنابراین دردی که بیمار حین عمل حس میکند، تنها ناشی از فشار وارد بر استخوان فک خواهد بود.
دندان پزشک ابتدا در استخوان فک شما یک حفره ایجاد میکند تا بتواند ایمپلنت را در آن قرار دهد. سپس پیچ تیتانیومی را در آن حفره جا داده و اباتمنت را روی آن قرار میدهد. در نهایت تاج دندان روی اباتمنت قرار میگیرد. اباتمنت یک واسطه است که تاج سرامیکی دندان را به پیچ تیتانیومی متصل میکند.
طبیعتا تمام این مراحل باعث وارد شدن یک فشار سنگین به استخوان فک میشود. شما این فرایند را به طور کامل حین عمل حس نخواهید کرد. اما پس از اتمام مدت زمان بیحسی لثه، ممکن است کمی درد و سنگینی در فک خود احساس کنید.
مراقبتهای لازم پس از ایمپلنت دندان و کاهش درد ناشی از ایمپلنت
اصل دردی که در اثر ایمپلنت دندان به سراغ بیمار میآید، به زمانی مربوط میشود که این بیحسی از بین برود. برای تحمل این دوره و تسکین این درد نیز پزشک آنتی بیوتیک و مسکن تجویز میکند. تا چند روز بعد از جراحی، وجود علائمی همچون ورم و التهاب در قسمتی که کاشت انجام شده، طبیعی است.
برای کنار آمدن با درد ناشی از انجام ایمپلنت دندان، میتوانید از روشهای زیر کمک بگیرید:
- مسکن و آنتی بیوتیکی که پزشک برای شما تجویز کرده را مرتب مصرف کنید
- لپ خود را با استفاده از یک حوله گرم، کمپرس کنید
- از میک زدن مایعات خودداری کنید
- فقط غذاهای نرم استفاده کنید
- به هیچ عنوان پس از انجام عمل ایمپلنت تا ۲۴ ساعت رانندگی نکنید
درد ایمپلنت برای بسیاری از بیماران قابل تحملتر از درد کشیدن دندان است. چرا که شما هم در حین عمل و هم بعد از آن مسکن دریافت خواهید کرد. البته آستانه تحمل هر فرد با دیگری متفاوت است. اما اکثر بیماران عقیده داشتند که درد ناشی از ایمپلنت دندان به گونهای نیست که غیر قابل تحمل باشد.
این درد عموما تا چند روز پس از انجام ایمپلنت با شما همراه است. بنابراین سعی کنید داروهای تجویزی پزشک را تا ۵ الی ۷ روز مرتبا مصرف کنید. البته التهاب ناشی از این عمل ۱۰ روز طول نکشیده و ظرف ۳ تا ۵ روز پس از عمل از بین خواهد رفت.
چه دلایلی باعث افزایش درد ناشی از ایمپلنت دندان میشود؟
۱٫ افتادن هیلینگ کپ
پیچ کوچکی در بالای ایمپلنت قرار دارد که آن را هیلینگ کپ مینامند. با شروع روند بهبود، این پیچ ممکن است شل شود. در نتیجه از جای خود خارج شده و درد خاصی برای بیمار ایجاد میکند. در این شرایط دندان پزشک این پیچ را خارج کرده و پس از پاکسازی، مجددا آن را میبندد. این عمل ممکن است همراه با کمی درد و ناراحتی باشد.
۲٫ لق شدن پایه ایمپلنت
عرض استخوان فک افراد برای انجام ایمپلنت بسیار مهم است. اگر دندان پزشک قبل از ایمپلنت تشخیص دهد که توان استخوان برای ایمپلنت کافی نیست، باید از پیوند استخوان و یا دیگر روشها استفاده کند. اما اگر ایمپلنت روی همان استخوان کم توان کاشته شود، درد شدیدی برای بیمار ایجاد میکند. در این شرایط دندان پزشک باید ایمپلنت را خارج کرده و استخوان را با روشهای مربوطه ترمیم کند.
۳٫ عفونت یا پس زدن ایمپلنت
عفونت لثه ممکن است باعث ایجاد درد شدید در محل ایمپلنت شود. این عفونت معمولا خیلی سریع شناسایی شده و زود درمان میشود.
گاهی نیز ممکن است پایه ایمپلنت در استخوان فک به درستی قرار نگرفته و جوش نخورد. در نتیجه بدن آن را پس زده و عمل کاشت با شکست همراه میشود. در این پرایط ایمپلنت لق میشود و درد شدیدی برای بیمار ایجاد میکند.
۴٫ آسیب دیدن عصب دندان
به ندرت ممکن است اعصاب دندان حین ایمپلنت دچار مشکل شده باشد. اگر دندان پزشک با استفاده از دریل نتواند به درستی محل کاشت را در استخوان فک باز کند و این حفره در نزدیکی عصب دندان مجاور ایجاد شود، ممکن است درد شدیدی در بیمار ایجاد شود. در این شرایط باید ایمپلنت را خارج کرده و مجددا دندان را کاشت.
۵٫ سوزش استخوان فک
ایجاد حس سوزش در ناحیه استخوان فک پس از کاشت ایمپلنت اصلا متداول و شایع نیست. اما گاهی اوقات حرارت ناشی از دریل ممکن است به نواحی اطراف عمل نیز سرایت کند. بنابراین درد و سوزش خاصی در فک ایجاد میشود. در این شرایط نیز ایمپلنت باید خارج شده و استخوان فک کاملا درمان شود.
کاشت دندان دکتر یوسف جهاندیده
تمامی این امور و مشکلاتی که باعث بروز درد در فک بیمار میشد، ناشی از عدم تسلط و تخصص کافی دندان پزشک است. دکتر یوسف جهاندیده ایمپلنتهای مطمئن و بدون دردی را برای بیماران انجام دادهاند. ایشان بخاطر مهارت کافی که دارند، هیچ یک از این مشکلات را بین بیماران خود ملاحظه نکردهاند.
مطب دندانپزشکی دکتر یوسف جهاندیده در رشت با دارا بودن تجهیزات مدرن و بهروز، در طی این سالها خدمات شایان توجهی را به مراجعه کنندگان عزیز عرضه نموده است. کلیه لوازم مصرفی کلینیک دندانپزشکی ایشان مطابق استانداردهای جهانی و توسط دستگاههای پیشرفته، استریل می شوند و مراجعه کنندگان محترم می توانند نظارت مستقیم بر روند استریلیزاسیون داشته باشند.
همچنین در این کلینیک دندانپزشکی از بهترین مواد دندانپزشکی روز دنیا و بهترین برندهای موجود در بازار استفاده می شود و همیشه ارائه خدمات و مواد با کیفیت، مهم ترین هدف این کلینیک بوده است.
در صورت نیاز به مشاوره برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش ایمپلنت اوردنچر و گرفتن نوبت برای انجام ایمپلنت اوردنچر توسط دکتر یوسف جهاندیده در رشت لطفا با ما تماس بگیرید.