ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارند که دندانپزشک بر اساس شرایط فرد میتواند هر یک از آنها را انتخاب کند. هر فرد برای پر کردن جای خالی دندانهایی که از دست داده است دو راه دارد. هم میتواند از دندان مصنوعی استفاده کند و هم به سراغ ایمپلنت یا کاشت دندان برود.
ایمپلنت سایزها، انواع و طولهای متفاوتی دارد. تعداد دندانهای از دست رفته، ضخامت استخوان فک، توان و تحمل استخوان فک و… در انتخاب روشهای مختلف ایمپلنت موثر است. هر دندانپزشک برای انجام ایمپلنت باید لثه را شکاف داده و استخوان فک را با استفاده از دریل مخصوص سوراخ کند. سپس پیچ مخصوصی را درون این حفره قرار داده و در آخر، تاج دندان را روی آن قرار میدهد.
شما قبل از اینکه به مطب پزشک مراجعه کنید نمیتوانید به دلخواه خود یکی از این روشها را برگزینید. بلکه این دندانپزشک است که با توجه به توانایی استخوان فک شما و شرایط دهان و دندانتان، یکی از این روشها را برمیگزیند.
امروز در این مقاله از وبسایت دکتر یوسف جهاندیده، قصد داریم درباره انواع و هزینه ایمپلنت دندان در رشت صحبت کنیم. برای دریافت نوبت ویزیت از جناب دکتر یوسف جهاندیده، متخصص پروتز ثابت و فلوشیپ ایمپلنت و لیزر، میتوانید با شماره تلفن ۰۱۳۳۳۲۳۷۱۱۶ و یا ۰۱۳۳۳۲۳۳۷۹۰ تماس گرفته و نوبت بگیرید.
ایمپلنتها بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی میشوند که در ادامه، تک تک این دسته بندیها و انواع ایمپلنت هر یک از آنها را بررسی خواهیم کرد:
فهرست مطالب
انواع ایمپلنت بر اساس متصل کنندهها و شکل ظاهری
- متصل کننده ۶ ضلعی (داخلی)
- متصل کننده ۶ ضلعی (خارجی)
- متصل کننده ۸ ضلعی (داخلی)
ایمپلنت دندان از بریج دندان دوام و ماندگاری بیشتری دارد. اما هزینه آن نسبت به بریج گرانتر خواهد بود. اگر فرد بعد از ایمپلنت یا کاشت دندان به درستی بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کند، ایمپلنتها هرگز دچار مشکل نشده و تا آخر عمر فرد با او همراه خواهند بود. عمر این دندانها بسیار بالاست و میتواند به درستی برای فرد کار کند.
انواع ایمپلنت بر اساس روشهای کاشت دندان
۱٫ ایمپلنت برسازی درون کاشتی
در میان انواع ایمپلنت، ایمپلنت درون کاشتی از یک قالب فلزی استفاده میکند. دندانپزشک در این روش این قالب را زیر بافت لثه میگذارد تا به استخوان فک بیمار متصل شود. در ادامه دندانها روی آن قرار میگیرند.
این نوع ایمپلنت برای کسانی مناسب است که استخوان فک آنها ارتفاع مناسب نداشته باشد. چرا که برای این افراد نمیتوان پیچ ایمپلنت را داخل استخوان فک جا گذاشت. از میان انواع ایمپلنت این نوع کاشت دندان برای کسانی که قادر به استفاده از دندان مصنوعی نیستند نیز مناسب است.
۲٫ ایمپلنت فرو رونده
این مدل ایمپلنت از دیگر انواع آن معمولتر است. در حقیقت ایمپلنت فرو رونده همان ایمپلنت همیشگی است که با استفاده از پیچ ایمپلنت انجام میشود. پیچهای این نوع ایمپلنت دارای عرض و طول متفاوتی است و بر اساس شرایط استخوان فک بیمار انتخاب میشود. هر پیچ میتواند یک دندان را روی خود نگه دارد.
۳٫ ایمپلنت با چهارچوب راموس
بیمارانی که استخوان فک ضعیفی دارند از انواع ایمپلنت با چهارچوب راموس استفاده میکنند. این افراد نمیتوانند ایمپلنتهای ریشهای یا فرو رونده انجام دهند. این ایمپلنت تنها از دو قسمت انتهایی و گوشه عقبی استخوان فک در دهان بیمار فیکس میشود.
بعد از ترمیم بافت لثه دندانپزشک یک میله فلزی در اطراف بالای بافت لثه قرار میدهد. دندان مصنوعی نیز متناسب همان میله ساخته شده و در نتیجه روی آن قرار میگیرد. در این روش، استخوان فک نیز تقویت شده و از ایجاد شکستگی جلوگیری میشود.
انواع ایمپلنت بر اساس تعداد مرحله
۱٫ ایمپلنت تک مرحلهای
در این نوع ایمپلنت بعد از اینکه دندانپزشک قطعه فلزی را داخل استخوان فک قرار داد،مقداری از آن از لثه بیمار بیرون میزند. به همین دلیل بعد از اینکه جراحت لثه از بین رفت، نیازی به جراحی مجدد نیست و تاج دندان روی این قطعهی بیرون زده قرار میگیرد. به عبارت دیگر، اباتمنت و ایمپلنت هردو در یک مرحله نصب میشوند. این نوع ایمپلنت از دیگر انواع آن آسیب پذیرتر است. در نتیجه باید با احتیاط و دقت بسیاری انجام شود تا خللی در روند درمان ایجاد نشود.
۲٫ ایمپلنت دو مرحلهای
اکثر ایمپلنتها دو مرحلهای هستند. در این نوع کاشت دندان، پیچ مخصوص ایمپلنت داخل استخوان فک قرار گرفته و زیر بافت لثه میرود. سپس بافت لثه با استفاده از بخیه جمع میشود. این کار به این خاطر است که فشار وارد شده حین بهبود و التیام اطراف استخوان فک محدود شود.
با اتمام جراحی اول، دندانپزشک به بیمار یک دوره استراحت میدهد. بعد از اتمام این دوره، جراحی دوم صورت گرفته و تاج و اباتمنت بر ایمپلنت نصب میشود.
انواع دیگری از ایمپلنت دندان
ایمپلنت اندو استیل
این نوع ایمپلنت نیز بسیار رایج است و از ایمپلنتهای دو مرحلهای محسوب میشود. برای این نوع ایمپلنت باید پیچهای کوچک تیتانیومی داخل استخوان فک فرو رود. در ادامه دندانهای مصنوعی روی آنها سوار شوند.
ایمپلنت ساب پریو استیل
چنین ایمپلنتی را استخوان فک کاری ندارد. یعنی پایه ایمپلنت بین فضای زیرین لثه و سطح استخوان قرار میگیرد. بخشی از سر این پایه نیز از لثه بیرون میماند تا دندان روی آن نصب شود.
حتما متوجه شدید که این نوع ایمپلنت برای افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که استخوان فکشان توان تحمل پیچ ایمپلنت را ندارد یا از سلامت کاملی برخوردار نیست. البته برای کسانی که نیاز به دندان مصنوعی کامل دارند نیز ایمپلنت ساب پریو استیل استفاده میشود. این نوع ایمپلنت در یک مرحله انجام میشود.
انواع ایمپلنت دندان و هزینه آن در سال ۱۳۹۹
ایمپلنت دندان هزینههای مختلفی میتواند داشته باشد. علت آن نیز متریال و اصولی است که پزشک باید حین کاشت دندان استفاده کند. همچنین نوع ایمپلنت نیز در این هزینه تاثیر گذار است. اما به طور کلی این روش درمانی نسبت به استفاده از دندان مصنوعی کارکرد بیشتر و دردسر کمتری دارد. بنابراین این اختلاف قیمت ایمپلنت با دندان مصنوعی ارزش آسودگی شما را خواهد داشت.
مطب دندانپزشکی دکتر یوسف جهاندیده در رشت با دارا بودن تجهیزات مدرن و بهروز، در طی این سالها خدمات شایان توجهی را به مراجعه کنندگان عزیز عرضه نموده است. کلیه لوازم مصرفی کلینیک دندانپزشکی ایشان مطابق استانداردهای جهانی و توسط دستگاههای پیشرفته، استریل می شوند و مراجعه کنندگان محترم می توانند نظارت مستقیم بر روند استریلیزاسیون داشته باشند.
همچنین در این کلینیک دندانپزشکی از بهترین مواد دندانپزشکی روز دنیا و بهترین برندهای موجود در بازار استفاده می شود و همیشه ارائه خدمات و مواد با کیفیت، مهم ترین هدف این کلینیک بوده است.
در صورت نیاز به مشاوره برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش ایمپلنت اوردنچر و گرفتن نوبت برای انجام ایمپلنت اوردنچر توسط دکتر یوسف جهاندیده در رشت لطفا با ما تماس بگیرید.