همانطور که میدانید دندانها یکی از اجزای تاثیرگذار در زیبایی چهره هستند. یک لبخند زیبا میتواند چهرهی شما را جذاب و دلنشین نماید اما این در صورتی است که شما دندانهای منظم و تمیزی داشته باشید. اگر به هر دلیلی دندانهای شما خراب شود و مشکلی برای آنها به وجود بیاید شما باید سریعاً آن را رفع کنید. یکی از روشهای جایگزینی دندانها، ایمپلنت میباشد. اما سؤال اینجاست فاصله زمانی مناسب بین کشیدن دندان تا ایمپلنت چقدر است؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به سؤالات شما در این زمینه پاسخ دهیم.
فهرست مطالب
فاصله زمانی مناسب بین کشیدن دندان تا ایمپلنت چقدر است؟
به طور معمول باید بدانید این فاصله بین ۳ الی ۶ ماه است و شاید بیشتر از این هم زمان ببرد. این زمان هم برای بهبود بافت لثه میباشد و اگر بخواهید عمل جراحی ایمپلنت به خوبی انجام شود باید این زمان را تحمل کنید.
کاشت ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری ایمپلنتی است که بدون فوت وقت صورت میگیرد. در این نوع ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن ریشه دندان در استخوان فک کاشته میشود. این عمل اغلب پس از کشیدن دندان و در مطب انجام میشود. در گاهی اوقات هم پزشک ترجیح میدهد کاشت را به ۲ هفته بعد موکول نماید. بارگذاری فوری واژهای ست که به بریج دندان به صورت سریع بر روی دندانها گفته میشود. برای بیمارانی که نمیتوان عمل ایمپلنت فوری را انجام داد میتوان از روش بارگذاری فوری استفاده نمود.
چه افرادی میتوانند ایمپلنت فوری را انجام بدهند؟
– افرادی که پس از کشیدن دندان آنها، هیچگونه عفونتی مشاهده نمیشود میتوانند ایمپلنت فوری را انجام دهد؛ اما کسانی که دچار بیماریهایی نظیر پریودنتال یا تحلیل لثه و همچنین کم بودن تراکم یا ارتفاع استخوان فک هستند باید تحت نظر پزشک و پس از گذشت مدتی این عمل را انجام دهند.
– افرادی که نمیخواهند از دندان مصنوعی استفاده کنند.
– کسانی که دندانهای خود را از دست دادهاند در معرض عفونت نیستند.
– گاهی اوقات هم پزشک ترجیح میدهد به دلایل مختلفی ایمپلنت فوری را انجام ندهد.
عمل ایمپلنت فوری چگونه صورت میگیرد؟
ابتدا باید برای مشاوره به نزد پزشک بروید. پزشک عکسهای دو بعدی و سه بعدی اشعهایکس را مشاهده میکند سپس تصمیم میگیرد که شما برای ایمپلنت فوری مناسب هستید یا خیر. همچنین وضعیت فرد باید از لحاظ سلامتی هم مورد بررسی قرار بگیرد. آنتیبیوتیکها، داروهای ضدالتهاب، داروهای بیهوشی و دهانشویه و … برای بیمار تجویز میشود که فرد باید طبق دستورالعمل پزشک آنها را انجام دهد. هنگام عمل فرد باید بیهوش شود و این بیهوشی از طریق تزریق بیحسی صورت میگیرد.
پزشک دندانهای ترکخورده یا شکسته شده را خارج میکند تا آسیبی به بافتها و استخوانها وارد نشود. حفرهها با دقت تمیز و خالی میشوند تا امکان هیچگونه عفونتی وجود نداشته باشد. وقتی محل کاشت ایمپلنتها آماده شد سپس ایمپلنتها در محل کاشته میشود. برای قرار گرفتن تاج دندان هم باید اباتمنت بر روی ایمپلنت سوار شود. اگر فاصلهای در میان ایمپلنتها مشاهده شود، پزشک آنها را با پیوند استخوان رفع مینماید سپس تاج دندان را قرار میدهد.
ایمپلنت تأخیری چیست؟
ایمپلنت تأخیری، ایمپلنتی ست که از زمان کشیدن دندان تا زمان کاشت ایمپلنت ۴ الی ۶ ماه به طول میانجامد. در ایمپلنت تأخیری مزایایی همچون کنترل بر روی حفرهها وجود دارد و بافت نرمی که برای قرار دادن ایمپلنتها لازم است، به وجود میآید. همچنین زمان لازم برای از بین رفتن عفونتها وجود دارد.
ایمپلنت تأخیری چگونه انجام میشود؟
همانطور که میدانید ایمپلنتها جایگزین ریشهی دندانها هستند. جنس ایمپلنتها میتواند از تیتانیوم و یا آلیاژی از تیتانیوم باشد. تیتانیوم یکی از مواد سازگار با استخوان بدن است. جالب است بدانید تیتانیوم بهراحتی در استخوان فک، جوش میخورند و بدن آن را پس نمیزند. وقتی جراح تعیین میکند که شما باید ایمپلنت تأخیری انجام دهید احتمالاً دندانهای شما نیاز به پیوند استخوان دارد و باید فاصلهای میان کشیدن دندان تا ایمپلنت وجود داشته باشد. این زمان چیزی حدود ۶ الی ۱۲ ماه میباشد. این زمان برای این است که استخوان فک و بافت لثه برای پشتیبانی از ساختار جدید آماده شود و به حالت طبیعی بازگردد.
در این عمل ابتدا برشی در قسمت لثه ایجاد شده و پایه ایمپلنت مستقیماً در داخل استخوان فک گذاشته میشود. بعد از آن بافت لثه باید بخیه بخورد و پس از یک هفته بخیهها کشیده شود. حالا باید زمانی برای جوش خوردن ایمپلنتها داده شود تا آنها به استخوان فک جوش بخورند. در جلسات بعدی ابانتمنت روی پایه ایمپلنت سوار میشود و قالبی از دندانها تهیه خواهد شد. حالا تاج دندان دائمی در لابراتور ساخته میشود و روی ابانمنت سوار شده و سیمان خواهد شد.
چه کسانی میتوانند ایمپلنت تأخیری را انجام دهند؟
– اگر استخوان فک بیمار تحلیل رفته باشد بیمار باید ایمپلنت تأخیری را انجام دهد.
– هنگامیکه بافتهای فک از بین رفته باشد و نتواند پایه ایمپلنت را پشتیبانی کند.
– بیمارانی که پس از کشیدن دندان دچار عفونت میشوند.
– افرادی که دچار تحلیل استخوان شدهاند و یا ریشهی دندان آنها خیلی بزرگ است که نمیتوان حفرههای به وجود آمده را با پایه ایمپلنت پر کرد.
مراقبتهای پس از کاشت ایمپلنت
– سیگار کشیدن را کنار بگذارید چراکه در فرآیند بهبود داخلی لثهها ممکن است مشکل پیش بیاید و یا عفونتهایی نظیر عفونت لثه، شکست کاشت ایمپلنتها رخ بدهد.
– پس از گذشت ۲۴ ساعت میتوانید مسواک بزنید. مسواک زدن پس از ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است با این تفاوت که باید مسواک زدن را به آرامی انجام دهید تا به ایمپلنتها آسیبی وارد نشود. حتی میتوانید از آب نمک هم برای ضدعفونی کردن دندانهای خود استفاده کنید.
– در اکثر جراحیهای ایمپلنت بخیهها به گونهای زده میشود که پس از چند روز خودشان میریزند. البته باید در این مورد با پزشک خود مشورت کنید چون ممکن است بخیههای شما کشیدنی باشد.
– ممکن است پس از عمل کبودیهایی در اطراف لثههای خود مشاهده کنید که جای نگرانی نیست. این کبودیها بعد از چند روز از بین میرود و برای تسریع آن میتوانید از گرما استفاده کنید.
– ورزش کردن را به حداقل برسانید چراکه ممکن است منجر به خونریزی لثه شوید.
– در چند روز اول به خوبی نمیتوانید غذا بخورید و بهتر است از آبمیوهها و غذاهای آبکی برای تغذیه استفاده کنید.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم به سوال پرتکرار متقاضیان ایمپلنت دندان با عنوان فاصله زمانی مناسب بین کشیدن دندان تا ایمپلنت چقدر است؟ پاسخ دهیم. شما میتوانید برای معاینه و انجام ایمپلنت دندان به مطب دکتر یوسف جهاندیده متخصص جراحی فک و صورت در شهر رشت مراجعه کنید.